Veelgestelde vragen

Wat is een wallprinter?

Een printer die op vrijwel elke vlakke ondergrond kan printen. Vroeger konden we alleen op papier printen. Nu kan het op vrijwel elk materiaal (steen, glas, beton, metaal enz).

Wat zijn de voordelen van een wallprint?

Geen boorgaten, geen frames en dus ook prints met transparante achtergronden.

Hoe lang duurt het drogen?

De verf is direct droog.

Kan ik ook een print krijgen met een transparante achtergrond?

Ja.

Kan ik ook grote prints van bijvoorbeeld 3x3 meter bestellen?

Ja.

Kunnen jullie ook op (houten) platen printen?

Ja.

Kunnen jullie ook teksten printen?

Ja.

In welk formaat moet ik mijn afbeelding, schets, logo of tekst aanleveren?

Wij kunnen diverse bestandsformaten, zoals AI, BMP, EPS, JPG, PNG en TIF, omzetten zodat de printer ze kan lezen.

Ik zoek een bewegwijzeringsoplossing. Kunnen jullie ook heel kleine afbeeldingen, teksten en logo’s in kleur printen op of naast de deuren en in de gangen?

Ja. Voor bedrijven, horecagelegenheden, musea, scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen is dit een ideale oplossing.

Zijn papieren kunstwerken ook op de muur te drukken?

Ja, dit gaat perfect en het resultaat is echt indrukwekkend! Wij kunnen oude originele foto’s, (ansicht-)kaarten, schetsen en tekeningen en ook schilderijen heel goed verwerken naar een grote print op de muur.

Kan een wallprint worden verwijderd?

Zeker. De muurprint kan in een paar lagen worden overgeschilderd en van glas kun je het weghalen met een scheermesje of kookplaatschraper. Hout, metaal of beton kan worden behandeld door zandstralen of glasparelstralen.

Hoe lang blijft de kleur van de inkt mooi?

Binnen zeker wel 12 jaar. Buiten, onbeschermd is de UV-bestendigheid 2 jaar, dit kan door een transparante UV coating echter worden verlengd tot 5 jaar of langer.

Waarom kiezen voor wallprinting?

Omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn. Wij kunnen vrijwel alles op elk type oppervlak printen. Dit zonder frames en met transparante achtergronden.

Vaak wordt gekozen voor een muurprint omdat men geen boorgaten wil, of omdat men een afbeelding zonder de achtergrond op de muur wil laten printen. Ook bewegwijzering en/ of inspirerende teksten in kantoren zijn ontzettend goed aan te brengen met een wallprinter.

Vrijwel elke ondergrond
Direct droog
Elk formaat